W. Anderl
K. Bley

Mia – des san Walter ANDERL und Klaus BLEY –
zwoa Augustina Stammtisch Briada, kümmern uns ums
bairische Bier und seine Brauerei'n.

Mia san zwoa Münchner und red'n und schreib'n no boarisch.
Wer's ned  ganz vasteht, der ko ja umbladdeln, do gibt's uns dann auf hochdeitsch.

Warum mia des macha? D'Leit wolln hoid wieda des guade oide Bier, unfiltriert, naturbelassn, und im G'schmack rein und unverfälscht, so wia's früha hoid war; beim Bier do stimmt's no.

Dabei hamma nix gega Industrie- und Fernsehbiere mit Einheitsgschmack, de muaß a geb'n und damit is da Münchner eh scho g'straft gnua. Noch aba gibt's üba sechshundert bairische Kloa- und Mittlstandsbrauerei'n –  jed's Johr wearn's a paar weniga – und jed's Johr werds für de schwieriga zum überleb'n, weil's nimma mithoitn kenna mit de großn Braukonzerne und Ihre Werbe-Millionen.

Und genau dageg'n  kämpf'n  mia o –
und so hamma uns nix gringeres vorgnomma
ois de bairische Bierkultur zu rett'n.

Wia des geht? Wenn mia zwoa täglich de Bayernhymne vorm Hofbräuhaus singa, wear'n ma ned vui zreiß'n. Des steht fest, also werd'n ab sofort Nägl mit Köpf gmacht und da "Bier Fanclub Muenchen" gründ't.

Um wos geht's do? Mia san koa Unternehmen, des auf Gwinn und Commerz ausglegt is, sondern a Freundeskreis bairischer Bierspezialitäten-Fans. Unser Aufgab is, dass ma de kloana Privat- und Landbierbrauerei'n, de si in da Region Münch'n koan Vertrieb leist'n kenna  unterstützn und fördern wo's nur grod geht. Und do gibts gnua Möglichkeit'n. Unser 48-seitiger Bierspezialitäten-Katalog stellt 850 bairische Biersort'n vor – oans bessa wias andere. Und mia sorg'n dafür und organisier'n mit unsere bairisch'n Brauerei'n und  Partner, dass in Zukunft diese Bierspezialität'n nach Münch'n kemma, dass an alle Kund'n aus'gliefert oder von de Leit selber abgholt wern kenna. Probiert's es aus!

Da "Bier Fanclub Muenchen" steht kurz vorm Start. Kemma gnua Leit zamm – und es schaut ned schlecht aus – gibt's a Gründungsfeier im Augustiner Keller. A gscheide Blosmusi (Münchner Frechheit oder so…) is bereits verpflicht. Wenn's soweit is, sag'n mas eich.

Auf geht's, macht's mit.  o'klick`n – o'schaun – o'meld'n – und weitasog'n...

Also nützt's die Gelegenheit, wenn’s a gscheit’s Bier
hab’n wollt’s und geht’s mit uns auf eine Erkundungsreise
durch die "Bayerische Bierwelt"!